Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Altatásos fogászat

Altatásos fogászat

Az altatásos fogászat előnyeiről

Ha a fogászati beavatkozást altatásban végzik, akkor a fogorvosnak könnyebb dolga van, precízebben, gyorsabban tud dolgozni, és természetesen fájdalommentes. Jó megoldás lehet, ha olyan páciensről van szó, aki szinte mindentől hányingert kap a fogorvosi székben.

Jó érzés az, hogy mosolyognak a páciensek!

Ma már sok rendelőben végeznek a fogászati beavatkozásokkal kapcsolatos altatást. A kezelés során a páciens nincs magánál, alszik, és miután felébred, nincsenek emlékei a kezelésről. Emlékek nélkül nem éli át a kellemetlenségei a fogászati kezelésnek, a fogorvosi fúró hangjára sem emlékszik. Az altatáshoz nem szükséges már egy-egy előzetes kivizsgálás, ugyanis teljesen kockázatmentes, sőt egy altatással egybekötve akár több fogászati beavatkozás is elvégezhető.

A fogászati altatás folyamata

Mielőtt altatnak bárkit is a fogászaton, komoly kivizsgálás előzi meg. Ettől semmiképpen sem fognak eltekinteni. A kivizsgáláshoz hozzátartozik egy laborvizsgálat, amiből megállapítják a vércukorszintet, és a vércsoportot is, valamint különféle enzimvizsgálatokat is elvégeznek. A laborvizsgálat mellett sor kerül EKG-ra, és mellkas-röntgenre is.
Altatásos fogászat

Altatásos fogászat

Magyarországon még nem túl közismert, de már egyre több helyen van lehetőség arra, hogy az ember a meglehetősen kellemetlen gyermekkori fogászat emlékeit felnőttként elkerülje, a fogászati problémáit a fogorvos az altatásos fogászat eszközeivel oldja meg.
10 március 2011.  Jázmin Harmath: Gyermekfogászat és Jázmin Fogtündér
Jázmin Fogtündér elsődleges célja a gyermekek bizalmának elnyerése, félelmeik eloszlatása. Fontos, hogy a gyerekek kiskoruktól kezdve rendszeres fogápolásra legyenek nevelve, a Fogtündér ebben tudja motiválni őket. A DentalKópé segítségül hívta Jázmin Fogtündért, hogy együttes erővel terjesszék el a hazánkban a sajnos még gyermekcipőben járó nyugati gyermekfogászati kultúrát.
18 május 2010.  Jázmin Harmath: Kismama fogászat
A köztudatban él, hogy a várandós kismamák fogai a terhesség időtartama alatt fokozott romlásveszélynek vannak kitéve.Annak érdekében, hogy egészségesek maradjanak fogaink a terhesség alatt a kismama fogászat prevenciós kezelésein kell részt vennünk. A nyálteszt és az ózonterápia segítségével megelőzhető a fogak romlása. Kellő odafigyeléssel, 3 hónapos kontrollvizsgálatokkal és a helyes szájhigéné betartásával elkerülhető a terhesség alatt fellépő fogszuvasodás veszélye. Érdemes a prevenciót komolyan venni, mert ezek a kezelések és módszerek, mint például a nyálteszt, az ózonterápia és a fogkő-eltávolítás fájdalommentes és egyszerű beavatkozások.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.