Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

A fogfehérítés jogi szabályozásaMelbourne-ben a fogfehérítést már csak fogorvosok végezhetik, mert a bíróság eltiltotta a szépségápolásban és a kozmetikában dolgozó szolgáltatókat.

Természetesen ehhez a határozathoz nagyban hozzájárult a fogorvosok lobbija is, hiszen a megélhetés lehet a tét, így mindenképpen maguknak szeretnék ezt az üzletágat.

Suong „Becky” Van Thi kozmetikai szolgáltatót elítélték, és 2000 dollárt kellett fizetnie, ugyanis olyan visszafordíthatatlan fogfehérítést végzett szalonjában, melyet csak regisztrált személyek tehettek volna meg. Az erről szóló döntés precedens értékű volt a Victoria Fogászati Testület számára is, mely az illetékes hatóságot is képviseli egyben, miszerint eljárás indul az olyan, fogfehérítést is végző, személyek ellen, akik nincsenek regisztrálva.

A bíróságon elmondták, hogy Van Thi, 6 %-os peroxidos krémet alkalmazott, és a második adag felhasználása után megvilágították a beteg fogait, és azt tanácsolták, hogy mosson fogat. Sajnos a következmények sem maradtak el. A hölgy fogai márvány színűre változtak, a torka gyulladt lett, és égett, majd ínyfekélyesedés volt a következő panasz, sorolták a bíróságon az ítélet előtt.

Van Thi ügyvédei azzal védekeztek, hogy maga a fogfehérítés nem volt visszafordíthatatlan, és jogilag sem volt szabályozott. A bírónő, Jill Crowe viszont azt mondta, hogy a közösség védelme az iránymutató ebben az esetben a jogszabály szempontjából, és az ítéletet ez alapján hozták meg. Thi fellebezett a döntés ellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.