Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Egy fogászati vállalkozás adott tanácsokat a Honvédelmi Minisztériumnak

Éves szinten 4 millió forintba került a HM-nek az a fogászati cég, aki tanácsokat osztogatott a Honvédelmi Minisztériumnak, tett közzé a Magyar Nemzet. A tanácsok az informatikára és adószakértői tevékenységre vonatkoztak, valamint jogi tanácsok is napvilágot láttak.

A HM még a 2007-es és 2008-as évben írt alá szerződést egy budapesti fogászattal a fenti tanácsokra vonatkozóan. A napilap úgy értesült, hogy a FitDent Kft. fogorvosi és szépségápolási tevékenység mellett bizonyos termék ügynöki tevékenységével foglalkozik, mással nem. A HM megbízásáért a cég évente majdnem 4 millió forintot számlázott ki.

Később, amikor a HM-el aláírták a megállapodást, pontosabban annak Logisztikai Ügynökségével, a tevékenységet bővítették, és felvették a gazdasági, és az dózási tevékenységet is.

A HM-nél a megkeresésre azt nyilatkozták, hogy a fogorvosi cégnek koordinációs szerepe volt, amikor az Állami Egészségügyi Központot létrehozták, és amikor felmerültek bizonyos szervezési és beszerzési problémák is. A FitDent a HM-nek abban is segítségére volt, amikor EU-s pályázatokat kellett, és egy katonai radarállomás miatti per miatt is felhasználták a cég szaktudását, ahol szintén a koordináció volt a legfőbb szerep, de a fogorvosok tudását is jól tudták kamatoztatni.

Gergely Tamás, a cégnek az igazgatója nyilatkozatában elmondta, hogy az EU-s pályázatokkal kapcsolatos környezetvédelmi feladatokat láttak el, de a HM megbízásán kívül hasonló témában más megbízóknak, magánszemélyeknek, és önkormányzatoknak is, folytattak hasonló tevékenységet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.