Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Írországban is népszerűek a magyar fogászatok

Egy magyarországi fogászaton egy fogászati beavatkozás kb. a felébe kertül, mint nyugaton. Ír piackutatás szerint az írek körében hazánk a legnépszerűbb, tették hozzá szakemberek.

Azon írek, akik külföldön kezeltetik fogukat, majdnem 40 %-ban Magyarországot választják, azon belül pedig leginkább valamelyik budapesti fogászat lesz a nyerő számukra. Ezzel Lengyelország, Törökország, Bulgária és Thaiföld előtt vagyunk a népszerűségi rangsorban.

A kutatást a revahealth.com végezte, ahol az ember külföldi fogászati kezelésekre kattinthat. Az ilyenek, mint pl. a budapesti fogászati kezelések, elégedettséget mutattak a felmérések során, mégpedig majdnem 90 %-ban.

A megtakarítás az írek részéről forintálisan közel 1,2 millió Ft volt az otthoni fogászati kezelésekkel szemben. Igen komoly arányban, 95 %, az ár volt az első számú motiváció, de a helyszín pontos kiválasztásánál már a minőség került előtérbe. Így kerülhettek hazánkban, azon belül pedig főként Budapesten a fogászatok az első, előkelő helyre.

Az elégedettsége az ír pácienseknek eltérő tehát, hazánk mögött Lengyelország végzett, bronzérmes pedig Thaiföld lett.

A leggyakrabban az implantátumok, koronák, porcelánhéjak kulcsszavakra kerestek rá az oldalon. Az összeállított adatok szerint pl. egy korona az íreknél közel 715 euró, egy budapesti fogászaton ezért csak 300-at kell fizetni. Az összehasonlítás kedvéért: Fogimplantátum nálunk 1400 euró, Írországban 3290.

A Revahealth internetes oldal létrehozójának, alapítójának véleménye szerint úgy 10 500 ír kezelteti fogait külföldön, főleg magyarországi, budapesti fogászatokon, az Ír Fogászati Szövetség szerint azonban ez a szám jóval alacsonyabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.