Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Íme a legújabb és teljesen kíméletes fogpótlásFogbeültetés, Nobel Biocare

A Nobel Biocare védjegye lett a ma már a legtöbb fogászati rendelőben alkalmazott ún. Procera rendszer létrehozása, amivel el lehet jutni a 3D-s tervezéstől a sablonokon át a fémmentes beültetésig.

A folyamatnak az a lényege, hogy lenyomatot készítenek az állcsontról, amiről egy CT segítségével a technikus létrehoz egy sablont, amiről gyakorlatilag egy térkép is készül a csontról, mely az implantátumot fogja befogadni.

A CT készítésével egy három dimenziós felvétel készül erről a csontról egy számítógép segítségével, ahol látszik a arcüreg a idegképlet egyaránt. A felvétellel tökéletesen meg lehet tervezni a szögét, irányát a behelyezésnek, és azt is, hogy pontosan mekkora implantátumra van szükség. Ezzel a pontos tervezéssel teljesen kiszámíthatóvá válnak a folyamatok, és maga a beavatkozás teljesen biztonságos.

A tervezést és az adatgyűjtést követően az adatok Svédországba kerülnek, ahonnan három napot követően visszaküldenek egy sablont, ami alapján behelyezik az ínybe az előre elkészített implantátumokat.

A kis műtéti beavatkozás itt annyit jelent, hogy nem az egész ínyt választják le a csontról, hanem csak egy kis lyukat vágnak rajta, és ezen keresztül helyeik be a pótlásokat a csontba. Az ún. lebenyes feltárás előnye, hogy nincs varrat, komoly duzzanat, és heves fájdalom sem kíséri.

A több hetes gyógyulási időszak igen komolyan lecsökken. Az eljárásnak a lényege hűen tükrözi a beavatkozásnak a lényegét: „Gyönyörű fogak egy óra alatt”
Az új technológiával a beültetés ideje komoly mértékben lecsökken, így a fél éves idő néhány hónapra is lecsökkenhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.