Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Megnyitották a budapesti „Smile Centert”, mely a Danubius Hotels Group 2009-es jótékonykodása

Átléphetjük végre küszöbét a „Smile Centernek”, a Heim Pál Gyermekkorház Állcsontorthopédiai és Fogszabályozási rendelőjének. Az új rendelőhöz tartozó helyiségeket a kórház régebbi, Rottenbiller utcában található, épületében alakították ki. Itt adták át a Fővárosi Gyermekfogászati Központot. Ez a centrum, kialakítása révén, megfelel gyermek fogászat, fogszabályozó és fogászati preventív feladatok ellátására.

Nemcsak a budapesti, hanem vonzáskörzetében fogyatékkal élő gyermekeknek szakszerű elletását is meg kívánják oldani. Az összevonás vonatkozik több, korábbi épületre, melyeket felszámoltak. Az összevonás és a fejlesztés következtében több jött létre, mint egy budapesti és regionális fogászati központ, emellett, ha a szakmai és humán feltételeket is megvizsgáljuk, már egy országos módszertani képzőhelyről beszélhetünk. Ez a képzőhely már ellátja a fej és nyaki rendellenességgel született gyermekek gondozását fogászati, fogszabályozó és logopédiai szempontból is. Ez a budapesti régióközpont speciális igényeket is kielégít, mely eszközeiben, módszereiben kimagasló eredményeket mutat. Az új központ, kiemelkedve az Unión belül is, egyetlen helyen képes kezelni a fogyatékkal született gyermekek ellátását, felzárkóztatását, a fogászatot, fogszabályozást, és a szájhigiéniát, valamint a kutatást, fejlesztést logopédiai és pszihológiai háttérrel. Az intézményben megtalálható beteghívó és egyéb informatikai, akár képtovábbító rendszerek tökéletesen megfelelnek a központ feladatainak, megfelelően kiszolgálják azt. Az ún. várók és vizsgálók úgy kerültek kialakításra, hogy a gyermekek igényeinek a lehető legjobban megfeleljenek. A felújításhoz Budapesten a Fővárosi Önkormányzat 75 millió forint értékben járult hozzá. A kivitelezésért a FIMŰV volt a felelős. A várótermi feszültségoldó képeknek a festését a Danubius Hotels Group szpozorálta. A szóban forgó szállodalánc már 2008-ban bizonyította elkötelezettségét, mikor nagy értékű betegfigyelésre alkalmas monitort admányozott. A budapesti Heim Pál gyermekkórházon belül, annak szervezeteként már több évtizede működik az Állcsontorthopédiai és Fogszabályozási Osztály a Zoltán utcában. Mostantól, az eddig szaktudásuknak nem megfelelő körülmények között dolgozó , a feladatra tökéletesen felkészített szakembergárda méltó helyen folytathatja tevékenységét, mely főként a tudomáynos és egészségnevelő tevékenyságre irányul. A tökéletes fogászati és egyéb ellátás maximális színvonala prof. Dr. Végh András osztályvezető főorvos vezetésével valósul meg.

A preventív fogászatot 2009 nyarától Dr. Dima Magdolna főorvos asszony irányítása alá helyezték. A gyermekkórház elsődleges célja az, hogy ebben az új centrumban csak mosolygós és vidám, valamint elégedett gyermekekkel és természetesen elégedett szülőkkel találkozhassunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.