Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Egy tökéletes anyag, és egyszerű technikai megoldás az Ön laborjának is

A Turkom-Cera fejlesztői egy úja anyaggal rukkoltak elő, mely forradalmasíthatja a fogtechnikai eljárást, és a korábbi gondokra, ami folyamatosan újra és újra előjött, megoldást kínál több évtizedes tapasztalatából adódóan.

A fejlesztés végén a Turkom-Cera névvel illették azt a fogászati kerámiát, ami abszolút innovációnak számít a szakmában. Tulajdonképpen egy ötvözetről van szó (alumina), melyet a fémmentes fogpótlások létrehozására fejlesztettek ki, főként hidak és koronák készítésére.


A puszta tények:


 • A korona tízszer gyorsabban elkészül, és akár másfél óra várakozást követően teljeskörű szolgáltatást lehet nyújtani.
 • Más eljárással készítve, pl. CAD/CAM, a PFM az elkészítési idő a 16 órát is elérheti akár.
 • Az anyaggal és a hozzá kapcsolódó innovatív eljárással az idő rendkívül lerövidül, kb. a tizedére.
 • Azt kell végiggondolni, hogy milyen plusz dolgot lehet elérni vele, mikor is térülne meg a beruházása, vagy mi a cél, pl. lehet a munkaidő csökkentése, ami hosszútávon közvetetten a bevétel növekedését eredményezi.
 • A gyémánt keményebb csak nála.
 • A Turkom-Cera a legerősebb váz, amit valaha készítettek, hitelesítetten 535-650 Mpa-t bír ki. Az anyag majdnem száz százalékban olvasztott alumínium-oxidot tartalmaz, amiből következik starpabírósága.
 • Fele olyan könnyű.
 • A korona felszínén elkészített réteg vastagsága 0,3-0,5 mm, ami koronánként 2 g-ot jelent, így csak fele olyan súllyal rendelkezik, az eddig készült összes koronánál könnyebb.
 • A technológia rendkívül egyszerű.
 • Az eljárás mellett semmi másra nincs szükség, mint a korábbi eljárások esetén, csupán egy 1200 fokos kemence szükséges hozzá, semmi más.
 • Maga az eljárás egyszerű, és semmi mást nem igényel egy korona vagy akár egy híd elkészítése, mint a Turkom-Cerát.
 • Gazdaságos
 • Csak egyszer kell kipróbálni, hiszen csupán 3 anyag szükséges ahhoz, hogy 500 tagot elkészítsünk vele, nem beszélve arról, hogy az idő megtakarítása rendkívül fontos a mai praxisokban, sokszor a komoly zsúfoltság miatt.

1 kisebb készletből (135 gr alumina) kb. 500 tag készíthető
1 miniből (75 gr alumina) kb 250 tag

     Kerámia gél


A Turkom-Cera legelterjedtebb és legfontosabb terméke a gél, mely majdnem teljes egészében alumínium-oxidot tartalmaz, aminek segítségével egy kerámiavázat el tudunk készíteni viszonylag rövid idő alatt, ami lehet több tag, vagy akár egy híd is. Ezzel a technológiával komolyan tudunk időt megtakarítani.

További előny, amit fontos megemlíteni, hogy a technika elsajátítása rendkívül egyszerű, így akár már az első esetben kifogástalan minőséget lehet készíteni.


Turkom-Cera por

Az üvegport arra alkalmazzák, hogy a korona és a híd gond nélkül illeszkedjen, valamint erősebb legyen. Maga a por fémmentes, egyáltalán nem toxikus hatású, és megbízható. Alkalmazható a váz megerősítésére.


Változik a fogászat ipara

A kérdés csupán annyi, hogy pl. az Ön fogászati rendelője mikor fog váltani, mikor vezeti be, és mikor alkalmazza ezt az innovatív, új technikát?

A kérdés az, hogy az élen jár majd alkalmazásában, vagy lemaradva, versenyhátrányt is elszenvedve akár, csupán követő lesz?

Amennyiben az elsők között alkalmazza, üzleti, és szakmai lehetőségeket jelenthet, ha csak követő, akkor bizony túlélési jelleget ölthet.

Igazából Ön dönti el, hogy melyik irányt választja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.