Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat

Tartós klinikai siker az inlay-onlay technikával

Az esztétikai fogpótlás ma már lényegében kerámia fogpótlást takar, legalábbis a frontfogakra mindenképpen érvényes. Azonban a mai fogászati technika lehetővé teszi a rágófogak esetében is a kerámia fogpótlások használatát. Az inlay, onlay és részleges koronáknál azonban nehezen tudják eldönteni, hogy kerámia vagy arany legyen.

Esztétikai fogászat, koronák, hidak, implantátumok, kivehető fogpótlás

A mai esztétikai fogászattal foglalkozó fogorvosok a legmodernebb technológiákat alkalmazzák. Ez az ága a fogászatnak még újnak mondható mivel a technológiák is újak ezen a területen. Az esztétikus fogtömést, koronát szinte nem lehet megkülönböztetni az eredeti fogtól.
Fogszín meghatározása elektronikus úton

Fogszín meghatározása elektronikus úton

Egy sikeres esztétikai fogászati beavatkozásnak rengeteg összetevője van. Nagy szerepe van a megfelelő előkészítési munkának, a pácienssel való kommunikációnak és a jó együttműködésnek a fogtechnikussal. A fogtechnikus általában nem vesz részt az implantátum beültetésénél emiatt nagyon fontos a megfelelő információáramlás.

Esztétikai fogászat

Manapság egyre nagyobb igény van a szép fogazatra, a mai technológiákkal illetve anyagokkal pedig lehetősége van a fogorvosnak a különféle esztétikai igényeket is kielégíteni. A porcelán héjakkal tetszetőssé tudják varázsolni a frontfogakat, ha azokból le van törve vagy el vannak szineződve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.