Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Fogbeültetés

Fogbeültetés

Melyik implantátum márkát válasszuk, melyik megbízható?

A foghiány pótlására ma már megszokott az implantátum, mint lehetséges alternatíva, alkalmazása. A modern fogászati rendelőkben ma már könnyen elérhető szolgáltatás. A piac bővülésével, és az egyre újabb igények kialakulásával sok cég alakult erre az ágazatra, melyek sokféle implantátumot forgalmaznak.

A fogbeültetés előkészületei

A fogászati implantáció ma már egy rutinszerű műtétnek számít a fogászati rendelőkben. A beavatkozás teljesen komplikációmentes, viszont tartós implantációval csak akkor lehet kalkulálni, ha teljesen egészségesek vagyunk.

Az implantációról, annak gondozásáról és sikerességéről

Maga az implantátummal kapcsolatos műtét állhat egy illetve két szakaszból. Egyszakaszosnak nevezzük azt a beavatkozást, amikor átfúrják a nyálkahártyát, és az implantátumok kiállva helyezkednek el. Kétszakaszos változat, amikor nem állnak ki, hanem az ínyben „gyógyulnak”, és így alakul ki a csonttal a kapcsolatuk.

A fogászati implantátum az első megoldás lehet az elöregedett hidakra

Az AAID (Amerikai Fogászati Tanács) véleménye szerint, ha egy híd elöregszik, az különféle gondokat eredményezhet, így javasolt ezeket egy idő után fogászati implantátumokra kicserélni.

Pénzbüntetéssel sújtottak egy fogorvost önbíráskodás miatt

Németországban a bíróság bűnösnek találta azt a fogorvost, aki erőszak segítségével szedte ki betegének szájából a korábban beültetett fogsort, mert nem fizette ki.
Amerikában egy vak nő a fogbeültetés segítségével nyerte vissza látását!

Amerikában egy vak nő a fogbeültetés segítségével nyerte vissza látását!

Visszanyerte látását egy amerikai asszony, aki közel tíz évig volt vak, mert fogat ültettek a szemébe azzal a céllal, hogy egy műanyag lencsét megtartson, nyilatkozták orvosai szerdán. Sharon Kay, aki Mississippiből származik, még 2000-ben vakult meg ún. Stevens-Johnson szindróma végett.
Fogbeültetés, implantáció

Fogbeültetés, implantáció

Fogainkat olyan keményszövet építi fel mely nem képes a megújulásra és elpusztul, ha nagy erőhatások vagy tartós koros ingerek érik. Áldozatokra van szükség ahhoz, hogy pótoljuk a foghiányt de több lehetőségünk van erre.
Megéri a fogbeültetés az árát?

Megéri a fogbeültetés az árát?

Fogaink keményszövetből épülnek fel, mely képtelen a megújulásra, elpusztul, ha hosszas, és kóros ingerek érik. Fogaink koronája sokféleképpen helyettesíthető, de a gyökér csak implantátummal. Ahogyan fejlődött a fogászati-szájsebészeti technika, úgy fokozatosan váltotta fel az esztétikai szempontot a műgyökér-beültetés esetén a funkcionális szempont. Így ez a fajta fogbeültetés alkalmas fogaink teljes értékű helyettesítésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.