Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Fogfehérítés

Fogfehérítés

A fogfehérítésről

Az esztétikai fogászatnak ezen része egészen a messzi múltba nyúlik vissza, amikor a fogfehérítésre még szódával és hamuval tettek kísérletet. Ma természetesen már szó sincs erről, hiszen a technika fejlődésével modern anyagokat fejlesztettek ki.

Fogfehérítés otthon

A fogfehérítő eljárás alatt tilos fogyasztanunk citrus féléket, és gyümölcs leveket, hiszen ezekre ez idő alatt nagyon érzékenyek lehetnek a fogaink. Ugyanez vonatkozik a kávéra, teára is, valamint ide soroljuk a vörösbor és a Cola fogyasztását is.

A modern fogfehérítésről

Az egészségnek és az egészséges megjelenésnek elengedhetetlen alapfeltétele a fehér, ragyogó fogsor, amiből az következik, hogy a legtöbb páciens gondolkodásának a középpontjában a fogfehérítés áll. A fehér fogsor az egészséges külső mellett harmóniát is szolgáltat, és a személyes kontaktusok alkalmával pozitív benyomást keltenek.

Fogfehérítés házilag

Sokan nem büszkék elszíneződött fogaikra, mégsem mondanak le azokról a dolgokról, amik ezért a leginkább okolhatók: a cigaretta, a kávé és a vörösbor. A fogfehérítést időnként otthon is végezhetünk eperrel és citrommal, vagy kréta és szóda segítségével.

A fogfehérítést bízzuk inkább fogorvosra!

Sokan azt képzelik, hogy a fogfehérítést saját maguk könnyen el tudják végezni, mert okosabbak a fogorvosnál, és így a pénzéhes gyógyszergyárakat is kikerülik. Házi módszerekkel akarnak szép és tartós fogfehérítést elérni, mindenféle segédeszköz és a nem éppen olcsó kezelések nélkül.

Fogfehérítés elszíneződés miatt

Ha valakinek elszíneződtek a gyökérkezelt elülső fogai, akkor eldöntheti, hogy végeztet-e rajta fehérítést. A fogfehérítésre alkalmas a rendelői fogfehérítés, amit természetesen otthoni fehérítéssel még lehet folytatni. A fogfehérítő eljárásokat megelőzően mindenképpen szükséges egy alapos fogászati vizsgálat, és röntgenfelvétel is.

A fogfehérítésről

Az amerikai filmsztároknak már régen kiemelkedő fontosságú, hogy fehér, ép, és egészséges fogakkal rendelkezzenek. De mi is a hófehér mosolynak a titka? Az elfogyasztott ételek és italok festékanyagot tartalmaznak, ami az életkor előrehaladtával elszínezi a fogat.

Rendelőben végzett lámpás fogfehérítés

Ma már nemcsak a hajra, bőrre, vagy esetleg a ruhára figyelnek oda az emberek, hanem a jó megjelenéshez hozzátartozik az egészséges, szép fogazat is.

Polírozás és a fogak porfúvása

Mielőtt a fogfehérítő eljárás elkezdődne, fontos, hogy előtte minden esetben részt kell venni egy professzionális fogtisztításon, el kell távolítani a fogkövet, majd a fogak felszínét simára kell polírozni. A sima felülettel el lehet érni, hogy a hatóanyag könnyen bejusson a fogzománcba, és emellett a színezőanyagok is sokkal nehezebben tapadnak meg rajta.

Fogfehérítés otthon

Az otthoni fogfehérítés nem más, mint amikor a fogorvosi rendelőben elkészített lenyomat alapján elkészített sínt használják, amibe fogfehérítő anyagot tesznek. Ez a speciális sín úgy kerül kialakításra, hogy a fogak külső felszínénél kisebb tartályokat helyeztek el a fehérítő anyagnak.

A fogfehérítés jogi szabályozása

Melbourne-ben a fogfehérítést már csak fogorvosok végezhetik, mert a bíróság eltiltotta a szépségápolásban és a kozmetikában dolgozó szolgáltatókat.

A narancslé károsabb, mint a fogfehérítők

Az Eastman Institute for Oral Health kutatócég kiderítette, hogy a savas gyümölcslevek, mint például a narancslé sokkal károsabb a fogakra, mint egyes fogfehérítők használata. A kutatásban rést vett Dr. Yan Fang Ren is, aki a fehérítőket vizsgáltra, arra a megállapításra jutott, hogy a fehérítőkben található hidrogén-peroxid, ami csak 6 %-os, jelentéktelen hatású fogászati szempontból.
20 május 2010.  Jázmin Harmath: Brite Smile – Az UV mentes rendelői fogfehérítés
Brite Smile, a professzionális fogfehérítés új dimenziója. A presztízs kategóriájú amerikai fogfehérítési módszer, UV mentes, így valóban kíméletes, megbízható, természetes hatású, és hosszan tartó eredményt biztosít.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.