Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


Jázmin Harmath

Ózonkezelés

Ózonkezelés Hazánkban is egyre nagyobb teret hódít az egészséges életmód, amely a prevenció irányába egyfajta tudatosságot követel. Az élet minden területén érdemes a megelőzésre koncentrálni, hiszen így tudjuk megőrizni, illetve megóvni egészségünket viszonylag hosszú távon. A modern fogorvoslásnak köszönhetően manapság komoly lépéseket tehetünk fogaink védelmében is. A fogászati prevenció egyik kiemelkedő innovációja, a varázslatos ózonterápia, amely képes meggyógyítani a kezdeti fogszuvasodást.

Ózonterápia

A fogszuvasodást hagyományosan csak fogfúrással és az elszuvasodott fogállomány- eltávolításával lehetett kezelni. A fogorvostudomány dinamikus fejlődésének köszönhetően, jelenleg olyan modern fogászati prevenciós lehetőségek állnak rendelkezésünkre, mint például az Ózonterápia. Az ózonkezelés valóban a modern fogászat egyik kiemelkedő, remek kezelési módszere. Segítségével az időben felismert fogszuvasodás tökéletesen, kíméletesen, s nem utolsó sorban, fájdalommentesen gyógyítható. A kezelés egy bizonyítottan biztonságos módszer, amely az ózongáz gyógyító és fertőtlenítő hatását használja ki.


Lézeres fogszuvasodás bemérés

Az ózonkezelést, mint említettem, a kezdeti fogszuvasodás gyógyítására tudjuk alkalmazni. Fontos tehát a fogszuvasodás pontos mértékének a meghatározása, ehhez azonban az emberi szemmérték nem elég precíz. A károsodott területet egy speciális lézerceruza segítségével bemérjük, s ennek az eredménynek a függvénye, hogy kezelhetjük-e a fogat ezzel a módszerrel. Ideális esetben kezdeti stádiumot mutat a bemérő műszer, amely lehetővé teszi az ózonterápia alkalmazását.

Ózonkezelés

Ózonkezelésnél a fogra egy speciális szilikonsapkát helyezünk, amely szorosan rátapad a fogra és vákuumot hoz létre. Ez biztosítja azt, hogy a fognak kizárólag csak a kezelendő részét érje az ózon. Ezt követően 20 másodpercig kezeljük a fogat. Az erősen fertőtlenítő hatású gáz elpusztítja a szuvasodást okozó baktériumok 99,9 százalékát, anélkül hogy eközben a fogállományt el kellene távolítani. A kezelés végén a fogszakorvos egy speciális folyadék segítségével ásványi anyagokat és fluoridokat juttat a fogba magas koncentrációban. A fog így kapja meg a lehetőséget, hogy természetes eljárások segítségével meggyógyuljon.

A fogaink egészségének megóvása érdekében ajánlott félévente ellátogatni a fogszakorvoshoz, aki még időben felismeri a kezdeti stádiumban lévő problémát. A preventív megoldások nem járnak kellemetlenséggel, továbbá jellemzően költséghatékonyabbak. A lehetőségek adottak, érdemes élni velük.

© Copyright: Jázmin Harmath    Hozzáadva: 02.12.2010.

 
 

Olvasói értékelés,

Új hozzászólásHozzászólás
Első magyarországi online fogászati egyesület
Még 2000 karakter marad
Az Ön hozzászólása:

Köszönjük a részvételt!
Köszönjük!

Az Ön hozzászólását fogadtuk.
Hozzászóláshoz írja be jelszavát, ha még nincsen,kérem regisztráljon! 

Hozzászóláshoz írja be jelszavát E-mail: Elfelejtette a jelszavát?
Jelszó:
Jelszó ellenőrzés

Kérem várjon...
Regisztráció

Vezetéknév:    Keresztnév:

E-mail:  [A hozzászólásokban nem jelenik meg.]


Kérem írja be jelszavát:

Jelszó megerősítése:
Sikeres regisztráció!

A regisztráció aktiválásához kérem írja be az e-mail címére elküldött levélben található megerősítő kódot:


©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.