Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


Edit Murányi

SZÖVETSÉG A FOGSZUVASODÁSMENTES JÖVŐÉRT

SZÖVETSÉG A FOGSZUVASODÁSMENTES JÖVŐÉRT“Szövetség a Fogszuvasodásmentes Jövőért” szervezetről

A Fogszuvasodásmentes Jövőért Szövetség (ACFF) olyan non-profit jótékonysági szervezet, amelyet a világ vezető fogorvosai és a fogászati szakma képviselői hoztak létre egy közös cél elérése érdekében. Azért fogtak össze, hogy széles körben megismertessék és bevezessék a köztudatba a fogápolás helyes gyakorlatát, valamint megalapozzák egy magasabb szintű szájhigiéniai kultúra megteremtését. A Szövetség legfontosabb célja a fogszuvasodás kialakulásának csökkentése és a betegség továbbterjedésének megállítása, tehát mindenki számára a „Fogszuvasodásmentes Jövő” biztosítása. E célok elérése érdekében a Szövetség úgy véli, összefogásra van szükség, hogy felhívják a figyelmet a fogszuvasodás előfordulásának magas arányára, a betegség megelőzésének lehetőségeire, és olyan eszközökre, módszerekre, lehetőségekre, amelyekkel előnyösen befolyásolható az emberek fogápolási és szájhigiéniai szokásai.
2013. júliusában a Fogszuvasodásmentes Jövőért Szövetség megalkotta új Európai Programját, azért, hogy a régióbeli népegészségügyi és fogászati szakemberek felkérésével, és támogatásával elérhessék céljaikat, és a tervezett változások Európa szerte bevezethetőek és megvalósíthatóak legyenek.
2014. június 25-én a Közép-Kelet Európai régióban is elindításra került a Szövetség Fogszuvasodásmentes Jövőért Programja, azzal a céllal, hogy koordinálja az európai régió egyes országaiban kitűzött célokat. A Szövetség nem titkolja azt a szándékát sem, hogy ezt az egészségügyi - társadalmi elköteleződését az egyes országokban nemzeti üggyé szeretné emelni.

Amennyiben további információra van szüksége a Szövetség a Fogszuvasodásmentes Jövőért szervezetről (The Alliance for a Cavity-Free Future - ACFF), kérjük látogasson el a www.acffeurope.com oldalra.


A Szövetség együttműködő partnerei

A Fogszuvasodásmentes Jövőért Szövetség egy fogorvosi szakértőkből álló együttműködési rendszer. Célja olyan átfogó együttműködési terv megvalósítása, amely a társadalom minden tagját érinti, eljut az egészségügyben, fogászatban dolgozó szakemberektől kezdve, a politikusokon és oktatási intézményeken keresztül a teljes nyilvánosságig. Ezt a nagyszabású célt tűzte ki maga elé a Colgate-Palmolive Magyarország is, amely a fogorvosi szakmával és a kormánnyal, valamint népegészségügyi intézményekkel együttműködve támogatja az országban egy magasabb szintű szájhigiéniai kultúra megteremtését.


Rövid távú célok

• Általános célok
 Egy olyan web-alapú elérés biztosítása (további jövőbeli tervekkel bővítve), amellyel széles körben elősegítheti a fogszuvasodás megelőzését különböző intézmények, csoportok és egyének számára. Az oldal legyen mindenki számára hozzáférhető és ingyenesen használható. (www.AllianceForACavityFreeFuture.org).
 „ Állítsd meg Most a Fogszuvasodást – egy Fogszuvasodásmentes Jövőért” elnevezéssel egy széleskörű társadalmi mozgalom elindítása.


Hosszú távú célok

 Globális
o 2015-re a fogorvosi egyetemek, főiskolák és a fogászattal kapcsolatos egyesületek 90%-ának fel kellene karolni és támogatni ezt az „új” egészségügyi-társadalmi célt, azaz a fogszuvasodás megelőzését és korai kezelését.
o 2020-ra Fogszuvasodásmentes Jövőért Szövetség célkitűzése egységesíteni az adott országokban tervezett, átfogó fogszuvasodást megelőző programokat és a programok irányítási rendszerét úgy, hogy egyértelműen nyomon követhető legyen a folyamatos fejlődés és a megfelelő működés.
o Minden 2026-ban született gyermek fogszuvasodás nélkül nőjön fel, és soha ne is ismerje meg ezt a betegséget.

© Copyright: Edit Murányi    Hozzáadva: 16.07.2014.

 
 

Olvasói értékelés,

Új hozzászólásHozzászólás
Első magyarországi online fogászati egyesület
Még 2000 karakter marad
Az Ön hozzászólása:

Köszönjük a részvételt!
Köszönjük!

Az Ön hozzászólását fogadtuk.
Hozzászóláshoz írja be jelszavát, ha még nincsen,kérem regisztráljon! 

Hozzászóláshoz írja be jelszavát E-mail: Elfelejtette a jelszavát?
Jelszó:
Jelszó ellenőrzés

Kérem várjon...
Regisztráció

Vezetéknév:    Keresztnév:

E-mail:  [A hozzászólásokban nem jelenik meg.]


Kérem írja be jelszavát:

Jelszó megerősítése:
Sikeres regisztráció!

A regisztráció aktiválásához kérem írja be az e-mail címére elküldött levélben található megerősítő kódot:


©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.