Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Esztétikai fogászat, kozmetikai kezelések, esztétikai beavatkozásokA jó közérzet elengedhetetlen velejárója a tökéletes, ragyogóan fehér mosoly, ami nem utolsó sorban komoly önbizalmat is sugároz mind a hivatalos, mind pedig a magánéletben. Több okra is visszavezethető az, hogy miért fordulnak fogorvoshoz az emberek esztétikai célokkal.
Sokan közülük fiatalabbnak szeretnének tűnni ezáltal, és szeretnék, hogy a kor előrehaladtával a fogaik ne tűnjenek annyira idősnek. Viszont nem ez az igazán jellemző, a többség nem elégedett egész egyszerűen a fogainak esztétikájával, és egészen eddig egy olyan szebb mosolyról, formás fogakról álmodoztak, amit végre sikerülhet megvalósítaniuk. A kezelés előtt jellemző a bátortalan mosoly, nagyon ügyeltek az ilyen emberek arra, hogy pl. a fogaikat senki se láthassa meg.

A mai modern fogászattal lehetőség nyílik arra, hogy bárki mosolyogjon, anélkül, hogy fogait takargatná. A fogászatnak e speciális területe tökéletesen ki tudja szolgálni ezeket az igényeket.

Az esztétikai fogászat a fogászatnak egy viszonylag új ágazatának számít, ami az elmúlt évtizedben komoly fejlődést tudhat maga mögött. Ehhez a fejlődéshez nagymértékben hozzájárult az új technológia, és az ezzel párhuzamosan megjelenő új fogászati anyagok is.

A fogak színe a fényáteresztésből adódik, a rétegek, mely különféle színnel és fényáteresztéssel rendelkeznek egymásra rétegződnek. A modern műanyag és kerámia pótlások kialakulásával lehetővé vált a tökéletes fogászati esztétikum. Ezek a fogászati anyagok természetes fényáteresztő lépességgel rendelkeznek, ami a tartósság mellett egy tökéletes esztétikumot kölcsönöz. Mind a korona, híd és foghéj is kialakítható belőlük.

A modern fogászati anyagok mellett természetesen rendelkezésre áll ma már a modern technika is, aminek segítségével hibátlan esztétikai megoldásokat lehet kialakítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.