Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

A budapesti irodaházakban Magyarországon elsőként szervez fogászati szűréseket a Personal Best Kft.

A fogászati szûréseken túl egyéb szûréseket is végeznek délutánonként egészségébresztés néven futó programjaikon partnereik segítségével, és emellett fordulhatunk hozzájuk az „egészségesebb munkahely” témában is.

Kampányukhoz természetesen bárki csatlakozhat, akár cégként, akár magánszemélyként.

A Mosolyébresztõ néven futó programjukon november 16-tól 14 napon át 10 helyszínen fogápolás témakörben segített két cég, a Personal Best és vállalati partnere a Prockter and Gamble, mely az Oral-B fogápolási termékeket forgalmazza. Aki igényelte, és érdekelte a fogápolás, az fogászati tanácsadáson is részt vehetett, emellett ajándékként fogkrém, fogselyem és fogkefe járt. Az ORAL-Kamera alkalmazásával Budapesten dentálhigiéniás szaktaácsadás is folyt.
A részt vevõknek alkalmuk volt arra, hogy ásványi anyag és vitamin szintet mérjenek, és arra is, hogy a stresszoldó-relaxáló Irodai Mobil Masszírozást kipróbálják.

Ezekkel a programokkal azt szeretnék üzenni fõként a budapestieknek, hogy a munkahelyeken történõ egészségfejlesztés, beleértve a fogápolást, fogászatot is, olyan beruházás, mely megtérül. Ma ezt az egészségfejlesztést még kevés munkaadó építi be humánpolitikájába. Sajnos pillanatnyilag még kevesen ismerik fel, hogy ez megtérül. Csökken a fluktuáció , a munkahelyen történõ balesetek száma és a hiányzás is. Ennek a politikának komoly hatása van a cég belsõ és külsõ PR-jára, mely hatalmas érték a jó munkaerõ mellett, írja a Personal Best közleményében.

A fogászati szûrésekkel és az egészségtervek készítésével és a hasonló törekvésekkel Gábor Edina az Országos Egészségfejlesztési Intézet fõigazgatója is egyetért. Véleménye szerint is fontos a dolgozók egészségvédelme, amit tudatosítani kell a cégek elsõ embereiben. Fontosnak találja, hogy a munkahelyek rendelkezzenek egészségtervvel, és olyan humánpolitikával, melyben az egészségtudatosság kapja a legtöbb szerepet. Az elõbb említett politikával háttérbe szorítható a dolgozók alulmotiváltsága, mely a dolgozói túlterheltség miatt is bekövetkezhet. Kevesebb lesz a beteg dolgozó, így kevesebb munkavállaló megy táppénzre, a negatív hangulat és az elvándorlás pedig nagymértékben lecsökken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.