Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


Jázmin Harmath

Gyermekfogászat és Jázmin Fogtündér

Gyermekfogászat és Jázmin Fogtündér Fogászati rendezvények Jázmin Fogtündérrel

Következetesnek kell lennünk, ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk a későbbiekben ne féljen a fogorvostól. A DentlKópé csapata számos rendezvényre látogat ki, ahol díjmentes szűrővizsgálatot tart. A gyermekfogászati stand mindig barátságos, ahol Jázmin Fogtündér és Ricsi Bohóc bátorítja a gyerekeket. A helyszínen, ebben a mesés környezetben komoly gyermekfogászati szűrővizsgálat zajlik, szinte észrevétlenül. A gyerekek minden félelem, és bizalmatlanság nélkül, szívesen mutatják meg fogacskáikat.
A bájos Jázmin Fogtündérrel számos rendezvényen, óvodákban, iskolákban találkozhatnak a gyerekek. A személyes találkozás a tündérrel, nagyon eredményes. A gyerekek érdeklődőek, nyitottak és kíváncsiak. Szívesen és bátran mutatják meg fogacskáikat, csak azért, hogy imponálhassanak. A DentalKópé rendezvényein az ügyes gyermekeket Jázmin Fogtündér fogápolási ajándékokkal jutalmazza meg, hogy minél nagyobb örömüket leljék a fogápolásban. A Fogtündér kedves tanácsait megfogadják a gyerekek, és lelkesen tesznek fogadalmat arról, hogy nem feledkeznek meg többé a fogmosásról. Ígéretüket betartják, hiszen tudják, hogy a Fogtündér minden fogmosásnál láthatatlanul figyeli majd őket.
A rengeteg pozitív élmény hatására a gyermek számára már biztosan nem fog gondot okozni egy későbbi fogászati kezelés.

Fogtündér és a fogváltás

Hazánkban is egyre népszerűbb a Fogtündér. A gyerekek, akik ismerik a történetet, alig várják, hogy büszkén a kispárnájuk alá rejthessék a kiesett tejfogukat. A reggeli ébredés örömteli élmény a gyerekek számára, hiszen a Fogtündér a tejfogért cserébe kedves ajándékot helyez a párna alá. Ezzel a módszerrel motiválhatjuk gyermekeinket, s megváltoztathatjuk bennük azt az esetleges negatív asszociációt, amit a fogváltás kiválthatott.

Jázmin Fogtündér küldetése

Jázmin Fogtündér elsődleges célja a gyermekek bizalmának elnyerése, félelmeik eloszlatása. Fontos, hogy a gyerekek kiskoruktól kezdve rendszeres fogápolásra legyenek nevelve, a Fogtündér ebben tudja motiválni őket. A DentalKópé segítségül hívta Jázmin Fogtündért, hogy együttes erővel terjesszék el a hazánkban sajnos még gyermekcipőben járó nyugati gyermekfogászati kultúrát. Küldetésük fontos része, hogy bemutassák a szülőknek a megelőzésben rejlő lehetőségeket. Jázmin Fogtündér kihangsúlyozza, hogy a kisgyermekek fogápolása, a rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálat mennyire fontos, és nem elhanyagolható. Sajnos kevesen tudják, hogy egy lyukas tejfog hasonlóan tud fájni, begyulladni, mint egy maradófog, nem beszélve arról, hogy a maradó fogak is csak a káros baktériumoktól mentes közegben tudnak majd egészségesen kibújni, s tovább fejlődni. Érdemes tehát a megelőzésre koncentrálni. Nem kezeltetni egy tejfogat, - csak azért, mert az majd úgyis kiesik - felelőtlenség. A mai modern gyermekfogászatban a kezdődő fogászati problémák már egyszerűen, fájdalommentesen orvosolhatóak, így nem szabad megvárni, míg megfájdul a fogacska.

Jázmin Fogtündér elérhető a www.dentalkop.hu, illetve a Facebook dentalkope oldalán. Kérdéseikkel forduljanak hozzá bizalommal.

© Copyright: Jázmin Harmath    Hozzáadva: 10.03.2011.

 
 

Olvasói értékelés,

Új hozzászólásHozzászólás
Első magyarországi online fogászati egyesület
Még 2000 karakter marad
Az Ön hozzászólása:

Köszönjük a részvételt!
Köszönjük!

Az Ön hozzászólását fogadtuk.
Hozzászóláshoz írja be jelszavát, ha még nincsen,kérem regisztráljon! 

Hozzászóláshoz írja be jelszavát E-mail: Elfelejtette a jelszavát?
Jelszó:
Jelszó ellenőrzés

Kérem várjon...
Regisztráció

Vezetéknév:    Keresztnév:

E-mail:  [A hozzászólásokban nem jelenik meg.]


Kérem írja be jelszavát:

Jelszó megerősítése:
Sikeres regisztráció!

A regisztráció aktiválásához kérem írja be az e-mail címére elküldött levélben található megerősítő kódot:


©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.